steadyaku47 comment : This was forwarded to me…posted as received. 

 

Kes saman sarawak report…. Fitnah RM90 juta kini terburai

Kes saman sarawak report….banyak juga org tak faham dan melatah dan masih percaya apa shaja SR kata… sedangkan SR ini memang sumber fasiq… Sumber org bukan islam yg jelas papar cerita fitnah.

Jom kita terangkan sikit kronologi kisah fitnah ni

SR buat fitnah hj hadi pas terima duit umno 90juta

PAS bagi warning jangan fitnah

2 hari kemudian SR padam berita fitnah tu

2 minggu kemuduian SR kata PAS takut dan tak berani saman

Pemimpin PAN, DAP dan PKR serang PAS guna fitnah SR

PAS fail saman SR di London. Yg jahil kata kenapa kat London, tidak di sarawak.

Yg jahat tabur fitnah PAS bermewah2 pakai duit PAS pergi London utk saman SR di London, tidak di Sarawak.

SR didaftar di London, syarikat itu dI London bukan di sarawak. Tak pa biarlah pak pandir dgn kebodohannya.

Mahkamah round pertama sidang bicara kes ini akhir tahun lepas, minta SR bagi bukti, SR gagal, lalu kena denda bayar di mahkamah utk urusan mahkamah. PAS menang round pertama.

Bila keluar mahkamah, Clare kata ini semua salah ambiga. Ambiga yg bagi maklumat itu pada clare. (ada konspirasi PH rupanya)

Ambiga buat kenyataan dia diperangkap oleh pimpinan pakatan harapan. Ambiga menyalahkan pakatan harapan. (confirm ada konspirasi)

Mahathir respon pada media sepatutnya ambiga tidak buat kenyataan itu. (lagi confirm ada konspirasi PH)

Mahkamah london belum bagi tarikh utk terus bicara kes ni selepas round pertama.

Sementara tunggu tarikh perbicaraan ke 2, SR buat 5 permohonan kpd mahkamah untuk tolak aduan saman hj jadi ke atas SR.

Tujuan SR buat permohonan itu ialah pertama utk malukan PAS dan calarkan imej PAS dlm musim kempen pilihanraya dan kedua bagi membatalkan saman hj hadi ke atas SR.

Pepatah melayu kata untung sabut timbul, untung batu, tenggelam.

Maka mahkamah london jadual sesi pendengaran permohonan utk tolak saman ini. Keputusannya mahkamah london tolak semua permohonan SR dan perintah SR bayar lagi RM155K pada mahkamah. Round ke PAS menang lagi.

Mahkamah masih belum lagi beri tarikh utk bicara kes saman seterusnya. Kes ini belum selesai.

2 minggu lalu ada wakil konspirator pergi jumpa lawyer pas untuk selesaikan kes ini di luar mahkamah. PAS kata NO. Kita jumpa di mahkamah london.

Maka bertemu dlm mahkamah. Dan keputusannya SR kalah cubaan utk tolak saman PAS ke atasnya.

Baik apa makna interlokutori

Maksud interlokutori ialah permohonan dalam permohonan, iaitu Sarawak Report memohon membatalkan saman TGHH. Dikatakan SR memberikan pembelaan pembatalan ini 50 muka surat.. Tapi mereka kalah.

Walaupun ini bukanlah bermakna PAS dah menang saman – PAS. sudah berjaya menghalang permohonan afidavit SR yg difailkan, namun ini ialah langkah yg sgt besar utk memastikan kemenangan PAS menentang SR.

Ibarat kita berjaya menghalang musuh dapat reinforcement. Kita berjaya memaksa musuh bertarung dgn kita tanpa senjata.

Mahkamah london akan terus bicara kes saman ini pada tahun tahun depan 1-12 April 2019 dan kita tunggu perbicaraan saman ini

Cuma yg sah sekarang SR sumber fasiq ini sudah gagal bagi bukti dakwaan 90 juta itu dan gagal pertahan permohonan mereka utk tolak saman ini.

Kedua2 event ini sudah jelas membuktikan kejahatan sumber fasiq ini.

Rententan kes gagal SR kali kedua ini, mereka buat kenyataan PAS belum menang kes saman ini tapi tidak nafikan mereka sudah gagal dlm dua pusingan di mahkamah london.

Round pertama SR kalah kena bayar 15 ribu pound hj hadi..SR gagal bagi bukti

Round kedua SR kalah kena bayar 29 ribu pound pd hj hadi……SR gagal tolak saman

Malangnya masih ada org islam kita yg percaya pada SR sumber fasiq dan berharap PAS akan tewas dan sumber fasiq si puak kafir london ini akan menang serta dalang di belakang fitnah ini berjaya.

Mereka lupa Allah Maha Mengetahui dan Maha Adil. Mereka lupa malaikat catat fitnah mereka, taburan fitnah mereka. Semoga mereka sempat bertaubat.

Moga Allah jauhkan kita dari firnah dan pemfitnah serta kuncu2nya. Moga kita dilindungi dari percaya kpd sumber fasiq. Amin

Yang tak boleh terima kenyataan dan masih berminat untuk spin isu ini adalah kerana mereka rba yg berbayar rm 3000 sebulan dan penganut penganut dap yg ada jawatan dan perlu risau ..takut projek tak dpat😀😉😂 dari guan eng

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMMENTS